Seoul Again! (Part 2)

8 Feb

Assalamualaikum W.B.K.

How are you guys today? Hope everything is good.

So, kembali lagi kepada Seoul. Kali ini kita akan menjengah ke beberapa tempat yang baru untuk saya dan juga ke beberapa tempat favourite saya di Seoul.

————————

1. Ehwa Cultural Village and Naksan Park.

Perasaan kami nak ke sini memang high spirit. Yelah kan nak jejak tempat ni bukan senang. Untuk pengetahuan, kami sesat dalam kampung ni dalam 2 jam. Hahahaha.. tak jumpa jalan keluarnya dan tak jumpa jalan masuknya.

Tengah-tengah sesat jumpa abang polis tiga orang. Yang dua orang terus masuk ke dalam bila tengok kami approach mereka. Tinggallah sorang ni yang berusaha bagi directions tapi dia pun tak tahu. Pastu barulah 2 orang polis ni join sekaki bagi directions. Malangnya kami masih tak jumpa jalan. So we back to square one and went back to subway station.

Alhamdulillah, lepas puas makan langsat, akhirnya kami sampai. Nak tahu direction sila kunjungi blog ini.

DSC_0457

Tree

DSC_0459

The Avengers… (why is Thor crying?)

DSC_0465

HI! (Spotted BigBang there)

The Famous Kkut Stairs.

The Famous Kkut Stairs.

DSC_0447

Tengah sesat, jumpa cafe yang Yonghwa dan Seohyun jumpa dalam WGM.

DSC_0440

No Parking

DSC_0436

Cafe Le Chat

DSC_0431

Another cute cafe on the way to Naksan Park.

DSC_0429

Meter reading?

DSC_0428

Red Scooter

DSC_0426

Giraffe and giraffe without head.

DSC_0419

Couple sitting on the tree.

DSC_0418

Another tree and a bird.

DSC_0417

Lorong Gunung Nak

DSC_0346

Jualan tepi jalan.

DSC_0331

Hugging.

DSC_0335

Big Mural.

San dalam bahasa Korea bermaksud Gunung. Sebab tu Naksan Namsan tu kawasan dia tinggi.

Memang best Naksan Park ni, sesuai unruk berjogging, lepak, bersenam.

Serius cantik permandangan dia. Rugi kalau tak datang kat sini. ^^

DSC_0332

250 m

On our way to Naksan.

On our way to Naksan.

Scenery from Naksan Park.

Scenery from Naksan Park.

DSC_0382

Breathtaking view.

DSC_0387

Picture perfect.\

Naksan Park.

Naksan Park.

————————

2. Namsan Tower

DSC_0356

Pavilion at Namsan Tower.

Pavilion at Namsan Tower.

N Seoul Tower.

N Seoul Tower.

Gambar berikut saya main letak jer, takda kategori. Enjoice~

Gangnam and PSY Oppa.

Gangnam and PSY Oppa.

DSC_0473

Masih sesat di kawasan Ehwa Village

Namdaemun. This ahjumma is very friendly. She worried about us because we looks so cold.

Namdaemun. This ahjumma is very friendly. She worried about us because we looked so cold.

Pizza restaurant.

Pizza restaurant.

Foods.

Foods.

Vegetarian Restaurant.

Vegetarian Restaurant at Insadong.

DSC_0311

Turun Bukit.

Crepe and coffee again.

Crepe and coffee again.

Love this cafe. Service were tip top.

Love this cafe.

Deco at Lunami Cafe.

Deco at Lunami Cafe.

Nutella Crere and Americano.

Nutella Crepe and Americano.

PICs are credit from Me and Cipot.

Trip kali ini memang superb. Penat memang penat tetapi perasaan bila sampai di tempat yang dihajati memang tidak dapat digambarkan.

Kali ini memang prepare baju sejuk, lotion dan moisturizer bila berjalan sebab kulit kering.

Untuk kali ini, saya mengucapkan terima kasih banyak-banyak

Kepada PIC (partner-in-crime) MISS Cipot yang banyak membantu dan sudi berjalan bersama saya.

Kepada ibu bapa kami yang memberi restu anak dara mereka merayap ke luar negara.

Kepada kawan-kawan yang memberi sokongan dan dorongan secara alam nyata ataupun dunia maya.

Alhamdulillah tiada benda buruk berlaku kepada kami di sana.

InsyaAllah kita akan berjumpa lain ke trip yang lain pula.

New journey. New Experince.

Bye. Tata. Wassalam.

2 Responses to “Seoul Again! (Part 2)”

  1. aliahjenap (@shctaisyah) 16/02/2013 at 7:35 pm #

    thanks for uploading the pic here..klak aku berusaha upload di fb. byk gmbr gojes bah..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

World

International Headlines, Stories, Photos and Video

whoalaoweh

i like it just the way it is

Fingers Delirium

Just another WordPress.com site

scribblemumble

I'm a scribbler and a mumbler. Ko ada?

%d bloggers like this: