11.14 (random entry)

31 Oct

Assalamualaikum…

 

Rasa mok menaip jak. Maka terjadilah entry ini.

Tepat pukul 11.14 malam.

Oktober akan mengucapkan selamat tinggal, dan November akan bertandang.

Sejak dua menjak jadi pembantu runcit di sebuah kedai buku di Kuching, saya memahami perasan pembantu runcit di seluruh dunia(ober gila ayat tok)

Kalau jam dah 10 minit nak menghampiri waktu tutup kedai, memang banyak sangat lah berdoa. Mulut terkumat-kamit “Janganlah kau masuk, jangan kau masuk, jangan kau masuk”

Kalau da pelanggan yang masuk jugak, memang rasa nak hantok kepala tepi dinding. Yup, memang kedai tutup pukul 10, tetapi TETAPI kami nak kene uruskan sesetengah perkara sebelum official tutup kedai. So pleaselah kawan-kawan sekalian, jangan masuk kedai last minute. Fahamilah kami yer. Warga kedai. Nak Balik. Awal.

Price Tag. Nampak mudah kan. Harga barang ni RM XX.XX. Tapi bab nak meletak price tag nih bukan mudah. Kene cek nombor inventorinya lagi, cek product codenya lagi. Kalau men tempek jer sebarang, adoiii mak, kang naya. Naya cik kak oi. Habis kucar-kacir stok dalam sistem. Sapa nak jawab bila kena soal big Boss? *aku jadi tikus, menikus di suatu sudut*

Sistem. Hok ni memang lemah. Customer nak cepat, tapi system buat hal la plak. Pastu kene marah-marah customer sebab tak buat kerja dengan cepat. T_T kami tak nak orang tunggu-tunggu, tapi sistem tu, sistem tu pening lalat. Nak buat camne tuh? How meh? (-_-;;)

 

Da banyak lagi nak kongsi, tapi tak larat. Esok shift morning. Nak beradu awal. HikHikHik…

ByeBye~

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

World

International Headlines, Stories, Photos and Video

whoalaoweh

i like it just the way it is

Fingers Delirium

Just another WordPress.com site

scribblemumble

I'm a scribbler and a mumbler. Ko ada?

%d bloggers like this: