BBQ with Materialians

12 May

Assalamualaikum….

Maafkan saya kerana menyepi. Hihihi… Agak sibuk sebenarnya dengan perkara duniawi.
Kene kemas barang, kene pindah kolej, kene siapkan thesis, buat poster, poster exhibition dan lain-lain.
Demi untuk tidak menghampakan pembaca sekalian(ada ke?), saya update blog saya kali ini pasal makanan dan budak sekelas saya.

Sempena kelas teraher dan selepas selesai kene tembak masa presentation FYP (gila lah Sir, sampai terbang soul aku pas kene tembak), malam tu kitorg janji, spakat bawak berkat buat BBQ. Gila happening. Kecoh Colliseum Engin ngan kitaorg. BBQ ayam, jagung, sosej, tapi sosej hangus, rentung gila. memang hitam legam pekat habis ar kepak-kepak ayam sekalian. Tapi, blasah je makan, janji perut terisi. ^___^

Antara menu BBQ malam tu, adalah ayam bakar, jagung bakar, leher ayam bakar, kaki ayam bakar, kentang bakar, nasi goreng (sedappppp!) coleslaw, choc indulgence, sandwich, air sirap nanas, dll ( da lagi ke yg tertinggal??). memang kenyang lah malam tu, sampai takleh tido sebab perut penuh sesangat.🙂

Pas makan tuh mestilah ada indoor games. Kami semua nih kene pengaruh KVShow macam FO and RM(x tau ke? g tya Ncik Google tuh.. ngeh…ngeh…). Sebab tu games ktaorg da lukis2, pastu maen teka benda apa, teka tajuk movies. Group ktorg kalah, tapi yang penting semakan nang menang tu membara2! berapi2! kalah api laser Ultraman. Hahahha..XD

Last but not least, mestilah da sesi gedik ngedik bergambar kan. Tak lengkap ar takda sesi ni. Papapun, enjoice!!!

Sila klik bawah ni yer. Banyak gila gambar untuk santapan korang. WARNING: terlalu banyak gambar. boleh menglambatkan lappy/PC korang.

DSC_0022

Sandwich Minions.

DSC_0027

kawan saya cakap, Farah senyum macam luna latisya.🙂

DSC_0047

Looking nyummy~~

DSC_0049

Fae.Zah.Ak.Mal.Kak.Ma

DSC_0050

^^

DSC_0053

3 gojes girls

DSC_0054

Dabel Y: Yana & Yat

DSC_0058

One word! Beautiful.

DSC_0079

What r u doing over there Apek?

DSC_0086

My bitchy face with my flawless girls.

DSC_0091

MaiMoi yang kiutmiut.

DSC_0095

Sandwiches Tower FTW!

DSC_0108

Caught RED HANDED! Nora tgh colek ayam.😄

DSC_0114

Sambil posing sambil kira duit. Taiko nihhh!

DSC_0117

jagung bakarrrr... sedappp...

DSC_0119

Athi: Ahiey, kau sapu apa kat jagung tuh? *sora garau* Mai: Nyummm..nyummmm

DSC_0135

our own beautiful ladies...

DSC_0140

Pok pok ni buat gapo ntah... Heart to heart kot...

DSC_0163

Makan-makan time...

DSC_0167

Abis dah satu kek dorang makan...

DSC_0171

Looking so fine...

DSC_0174

Tiba-tiba Apek sesat...

DSC_0175

Faezah yang nerd~

DSC_0180

Goup 1. Menang tempat pertama. Konspirasi nih... jeng..jeng..jeng..

DSC_0183

Group 3! alamak, salah lak edit. Blasah ar... sorry Group 3. Mianhe.

DSC_0185

Group 2 ar paling hebat! kerjasama mantap. MC pun gambar ngn ktorg!

DSC_0188

Game 1, untuk Group 1. Kak Ma hebat ar part lukis-lukis nih. Tabik spring.

DSC_0195

Mamud lukis kasut jadi camgini.😦 sedih...

DSC_0196

Love this pic. R u agree with me?

DSC_0201

Harimau Mai. hahahaha...comel giler.

DSC_0210

Berdebar jantung sebelum game start. Macam pertarungan ape jer...

DSC_0212

Sian Cik Nora lukis kamera comel2 siap ngn jenama CANON gi, last2 jadi basikal. ANGKARA Farouk.

DSC_0234

Semua org pandang Apek, nape sorang je tak pandang. Da pape ke?? *coughIzzahcough*

DSC_0227

Thank you for amazing night!!! Love uols so much.😄

Tak sangka, dah 3 tahun dah kitaorg duduk di kelas yang sama,  we shared the same passion and burned the midnight oil together, ahernya dah da noktah lam perjalanan fasa UIA nih. Da yang dah dapat kerja, da yang baru dapat interview, da yang tengah berkira-kira menanam anggur, da yang masih meneruskan perjalanan sebagai pelajar tapi yang pasti ktorang nih merupakan budak materials.

Susah senang ditanggung bersama. Banyak memori telah dicipta. Daripada benda seremeh-remeh macam pergi ke kelas, cari kelas bersama, anta sms cakap kelas batal, kongsi report lab, ke Trip to PD, Trip to Mint, maen bowling(wlpn aku takdok T_T), pastu trip ke Melaka(again, aku takdok! keciwa deh) smuanya dah dilalui.

Aku dah membebel dah ni. Akhir kata, terima kasih kerana menjadi a part of my precious memory in UIA. Seriously, I love u guys *sob sob*. Hopefully we can keep in touch in the future *tearsinmyeyes*. Semoga berjaya lam pa jua benda yang korang amek pada masa depan. Amin.

Hugandkisses.XoXo.

4 Responses to “BBQ with Materialians”

  1. Minn Minny 12/05/2011 at 10:01 pm #

    mantap ~

    byk jgk muka ku ter interframe dlm neh ~

  2. fae 15/05/2011 at 12:48 pm #

    muke sy pon byk interprame dlm nih.hihi…
    touching loh ira, sedih kot.sob3…luv u guys…
    moge kt seme berjaya dunia akhirat.aminn…
    ~~ (^_^)~~

  3. mai 16/05/2011 at 11:59 pm #

    haha surely it was an amazing gathering..thanx ira for uploading the great pics…love them & love u guys!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

World

International Headlines, Stories, Photos and Video

whoalaoweh

i like it just the way it is

Fingers Delirium

Just another WordPress.com site

scribblemumble

I'm a scribbler and a mumbler. Ko ada?

%d bloggers like this: