jejalan tambah lemak

15 Apr

Assalamulaikum.

Annyeong Haseyo~

Entry ku kali tok lam bahasa melayu sebab kenak komplen tulis lam bahasa sarawak oleh nufa.mianhe.

yezzaaaaa….Di hari yang berbahagia ini(14/04/11), saya jejalan tambah lemak bersama dengan dua orang rakan saya yang terchenta.

Cik Nufa dan Cik Fae. Kedua-dua mereka sangat jelita. Mengancam habis. Silau mata tengok kecantikan mereka. Auwwww~~

DSC_0212

Gadis Jelita 1 : Cik Nufa, senyum ala-ala HaJiWon. uhuks~~

DSC_0213

Gadis Jelita 2 : Cik Fae, berlatarbelakangkan "We Love Maryam".😄

Byk lagi gambar kat bawah cut nih.. meh klik meh…rugi kalo tak klik..XD

Sebelum menambah lemak, kite pelukan pulus dulu. So, kene berenti kat Centre, cucuk duit. Huhuhu..

Time Cik Nufa cucuk duit, aku sibuk amek gambar. Alang-alang bawak kamera, jom aku perkenalkan UIA terchenta kat korang.

Nak Cite lu, skrang aku menetap(menetap ke?) kat Mahallah Maryam (Kalau U laen panggil Kolej).  Lupe lak nak amek gambar Maryam, aku amek gambar Halimah jelah. Jiran Maryam. Maryam dan Halimah da sempadan istimewa sebab dipisahkan oleh dua cafe, Cafe maryam dan Cafe Halimah. Kira penghuni dua-dua Mahallah ni leh g mane2 cafe untuk menambah lemak mencari makanan.

DSC_0222

Mahallah Halimah, jiran Mahallah Maryam.

Time orang sibuk mengeluarkan duit daripada peti ajaib, aku sibuk amek gambar UIA. Nilah jambatan yang menghubungkan Centre ngan Kuliyyah of Engineering.

DSC_0246

Inilah UIA~~ Blakang tu Masjid UIA.🙂

Yuhuuuu~~ Ingat UIA je nak bergambar, aku pun nak masok frame skali. Teehee

DSC_0248

Ni je gambar da muka kitaorg bertiga. Hehehe...

DSC_0250

Blakang tu Kuliyyah of Engineering. 4 Tahun dah aku menapak kat situ.😄

Uniknya UIA ni, ktorang da tangga MINI BATU CAVES. Gila bapak tinggi. Semput nyawa naik tangga nih dekat nak pitam masa naik tangga arituh. (Betol-betol semput!). Kat atas tuh da Mahallah Nusaibah. Sepanjang aku duduk kat UIA ni, 4 kali je aku penah naek. Tobat dah tak nak naek. TT_TT

DSC_0260

Tangga Batu Caves kat UIA

 Ni Stadium UIA. Tempat orang maen bola sepak, paint ball dll. Slalu gak skolah luar sewa stadium ni untuk aktiviti hari sukan sekolah dorang. Sonok tengok kanak-kanak riang berlari riang. TeeHee…

DSC_0267

Sayyidina Hamzah Stadium

DSC_0285

Tukang angkut ktorg jejalan. Sebab dia da keto beso. Ktorg da kaki jer. Hohoho...XD

Destinasi ktorang untuk menambah lemak adalah..jeng..jeng..jeng…Wangsa Walk. 15 Minit je dari UIA. Sebab Cik Nufa nak makan Subway, ktorang pun tagging along je dia. Hahaha.. Kemana jua mu pegi, ku kan mengejarmu~~~

DSC_0300

WANGSA WALK!!!

Operasi Menambah Lemak: 

1. Sandwich A&W

DSC_0324

A&W sedappppp!

2. Root Beer+2 Scoops Eskrem

DSC_0326

float~~ buih buih tu yang sedap tuh.

3. Tart Telo KFC

DSC_0330

Tart Telo KFC

4. Durian!!!

Sekilo 8 Ringgit. Beli 3 bijik, dapat 3 kilo. Tawar punya tawar dapatlah RM 18. Ku ada, ko ada? Hahahahaha..

DSC_0331

Raja Segala Buah. DURIAN.

p/s gambar sesi mengopek buah durian tidak dapat diambil sebab tanganku terlalu rakus mencolek buah durian. Macam survivor je. Dahla makan dengan speed membabi buta sebab nak makan banyak daripada orang laen. *wink

-END-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

World

International Headlines, Stories, Photos and Video

whoalaoweh

i like it just the way it is

Fingers Delirium

Just another WordPress.com site

scribblemumble

I'm a scribbler and a mumbler. Ko ada?

%d bloggers like this: